Vaasan VPK

Lähtövalmiina

RP301

Sammutusauto RP301 on Renault Midlumin alustalle rakennettu pelastusauto, jossa on 1+5 hengen miehistöohjaamo. Ajoneuvossa on Esteri D-240 PLAS palopumppu,2500 litran vesisäiliö sekä kiinteä valomasto.

RP3094

RP3094 kalustoauto on konttien kuljetukseen tarkoitettu pelastusauto. Autoon on ensisijaisesti sijoitettu vesihuoltolava josta voidaan ajamalla selvittää 110mm tai 76mm paloletkua, lisäksi lavan varustukseen kuuluu vesihuollossa tarvittavaa liitin- ja armatuurikalustoa. Auto on Pohjanmaan pelastuslaitoksen ja sijoitettuna vpk:n varikolle. Ajoneuvoon löytyy lisäksi useita kalustokontteja joissa on tiettyihin onnettomuustyyppeihin tarkoitettua erikoiskalustoa.

RP307

Miehistöauto RP307 on tarkoitettu lähinnä miehistönkuljetukseen ja huoltoon. Istumapaikkojen määrä on 1+8. Ajoneuvoa voidaan käyttää itsenäisenä resurssina myrskytuhojen ja muiden pienvahinkojen torjunnassa.

RP3072

Miehistöauto RP3072 on tarkoitettu lähinnä miehistönkuljetukseen ja huoltoon. Istumapaikkojen määrä on 1+8. Ajoneuvoa voidaan käyttää itsenäisenä resurssina myrskytuhojen ja muiden pienvahinkojen torjunnassa. Ajoneuvoon on sijoitettu pintapelastuskalustoa.

RP308

RP308 on tarkoitettu saaristossa tapahtuvien merellisten tehtävien suorittamiseen ja tukemiseen. Vene voi toimia myös öljyntorjunnassa isompien alusten apuveneenä.