Vaasan VPK

Lähtövalmiina

RP121

Sammutusauto RP121 on Renault Midlumin alustalle rakennettu pelastusauto, jossa on 1+5 hengen miehistöohjaamo. Ajoneuvossa on Esteri D-240 PLAS palopumppu,2500 litran vesisäiliö sekä kiinteä valomasto.

RP1212

Ajoneuvossa on istumapaikat 1+4 miehistön jäsenelle. Ajoneuvossa on kiinteästi asenettuna esteri D-240 palopumppu, 2800litran vesisäiliö sekä 10kV generaattori. Lisäksi ajoneuvosta löytyy takaa 25metrinen pikakela joka mahdollistaa pienten palojen sammuttamisen ilman normaalien letkujen selvittämistä kohteeseen. Ajoneuvo on varusteltu pelastusyksikön varusteilla keskityen kuitenkin vahingontorjuntaan.

RP124

RP124 kalustoauto on konttien kuljetukseen tarkoitettu pelastusauto. Autoon on ensisijaisesti sijoitettu vesihuoltolava josta voidaan ajamalla selvittää 110mm tai 76mm paloletkua, lisäksi lavan varustukseen kuuluu vesihuollossa tarvittavaa liitin- ja armatuurikalustoa. Auto on Pohjanmaan pelastuslaitoksen ja sijoitettuna vpk:n varikolle. Ajoneuvoon löytyy lisäksi useita kalustokontteja joissa on tiettyihin onnettomuustyyppeihin tarkoitettua erikoiskalustoa.

RP127

Miehistöauto RP127 on tarkoitettu lähinnä miehistönkuljetukseen ja huoltoon. Istumapaikkojen määrä on 1+8. Ajoneuvoa voidaan käyttää itsenäisenä resurssina myrskytuhojen ja muiden pienvahinkojen torjunnassa.

RP1272

Miehistöauto RP1272 on tarkoitettu lähinnä miehistönkuljetukseen ja huoltoon. Istumapaikkojen määrä on 1+8. Ajoneuvoa voidaan käyttää itsenäisenä resurssina myrskytuhojen ja muiden pienvahinkojen torjunnassa. Ajoneuvoon on sijoitettu pintapelastuskalustoa.

RP128

RP128 on tarkoitettu saaristossa tapahtuvien merellisten tehtävien suorittamiseen ja tukemiseen. Vene voi toimia myös öljyntorjunnassa isompien alusten apuveneenä.